Bagemaskine: Ølbrød med hasselnødder

Dette er en opskrift på et lækkert mørkt brød med øl og hasselnødder – lige til at bage i din bagemaskine.

  • 225 mL mørk øl eller porter
  • 75 mL valnøddeolie
  • 200 gram hvedemel
  • 200 gram fuldkornsmel
  • 2 theske salt
  • 2 theske sukker
  • 1 theske tørgær
  • 75 gram halve valnødder / hasselnødder

 

Put alle ingredienser (bortset fra valnøddder) i bagemaskinen

Indstil bagemaskinen til normalt hvidt brød. Tilsæt valnødder på rette tidspunkt. (Forskellig fra de enkelte bagemaskiner)

 

One Response to “Bagemaskine: Ølbrød med hasselnødder

  • Mit ølbrød blev noget tørt med denne opskrift – og det hævede ikke nok – det kunne skyldes:

    1) at væsken var for kold
    2) at spelt fuldkornsmelet ikke var friskt længere
    3) at der er for lidt væske i opskriften

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *