Æggekage i mikrovn (madpakke – mad til singler)

Tag et tærtefad eller en tallerken med kant af en størrelse, der passer til den portion, du vil lave – fra 1 til 6 personer (regn med 2 æg. pr. person) – og som mikrobølgeovnens egen tallerkenstørrelse tillader.

Princippet er, at du først mikrobølger de grøntsager, du vil bruge, og derefter tilsætter du æggemassen (består af består af hele æg og letmælk. En spiseskefuld mælk og en halv teskefuld kartoffelmel pr. æg.)

Til æggekage med tomat og løg dækker du bunden af et fad med løg, røde eller gule, i tynde skiver, tilsætter et par tynde flager af smør (brug en ostehøvl) og mikrobølger det et par minutter, til løgene er bløde. Hæld så æggemassen på, læg en ring af tomatskiver rundt i kanten, og mikrobølg til passende konsistens.

Følg med ved at kigge til retten undervejs, og rør evt. lidt her og der, hvis det ikke stivner nogenlunde jævnt. Når retten er færdig, kan den spises, som den er.

One Response to “Æggekage i mikrovn (madpakke – mad til singler)

 • Spinat-æggekage kan laves med denne opskrift:

  500 g spinat, helbladet, økologisk, änglamark
  3 medium æg
  2½ æggehvide (2 bægre)
  45 g serrano, spansk lufttøret rioja skinke
  1 tsk rapsolie

  Spinaten optøs og mest muligt vand fjernes, evt ved hjælp af mikroovn. Spinaten steges på pande i lidt olie, de sammenrørte æg hældes over og til sidst ligges der 4-5 skiver skinke på. Det hele steges ved lav varme indtil den kan vendes og steges videre til æggene er helt gennemstegte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.